Western Balkan Alumni Association

Zapadnobalkanska alumni asocijacija (Western Balkans Alumni Association)

WBAA

Asocijacija nema oficijelnog sjedišta na području Zapadnog Balkana. Njen osnivač je Evropska komisija, te su nacionalni predstavnici dio evropskih insituticija u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Kosovu*, Srbiji i Sjevernoj Makedoniji. 

Zapadnobalkanska Alumni Asocijacija (WBAA) je regionalno udruženje bivših studenata i osoblja iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Kosova * i Srbije koji su dio studija, prakse, obuke ili volonterskih aktivnosti proveli u jednom od programa Erasmus + Zemlje, bilo kao stipendista iz EU ili izvan EU ili kao samofinansirajući se pojedinac.

Danas udruženje okuplja mnoge relevantne aktere Zapadnog Balkana kako bi bili sigurni da se glas mladih u regionu čuje glasno i jasno. Tokom sesija i različitih formata koje članovi WBAA redovno organiziraju za članove WBAA, stručnjaci iz različitih odjeljenja, stručnih područja i regija pozivaju se da pruže važne informacije o programima mobilnosti, profesionalnim obukama, organizacijskim strukturama itd.

WBAA nudi priliku da se prijavite različite projekte koji se poklapaju sa definiranim klasterima i komponentama ove organizacije: Erasmus + i WBAA promocija, sesije obuke za volontere i članove WBAA, razmjena znanja i mogućnosti umrežavanja, jačanje kvaliteta visokog obrazovanja. Projekti mogu biti mali (do 1.500 €), srednji (između 1.500 i do 5.000 €) i veliki (između 5.000 i do 10.000 €).

Planirano je da budu tri konkursa u toku godine.

Članovi WBAA (sadašnji i bivši studenti, nastavno i nenastavno osoblje koji su dio studija, prakse ili volonterskih aktivnosti proveli u nekoj od zemalja programa Erasmus +, bilo kao stipendista iz EU ili izvan EU ili kao samozastupnik finansira pojedinac).

Svi zainteresovani (ujedno i članovi WBAA) prijavljuju se preko web stranice institucije: https://www.western-balkans-alumni.eu/

Imate ideju? Kontaktirajte nas na info@itsopen.info

Najveće zadovoljstvo i nagrada bilo je zadovoljstvo učesnika kada su čuli da je prihvaćen još jedan projekat sa istom školom i da će imati priliku putovati i družiti se. Smatram da smo uspjeli, ohrabrili smo studente koji su željeli da se upoznaju i prihvate drugo i različito.

RYCO
Albin Softić, Tešanj
This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.