Regional Youth Cooperation Office

Kancelarija za regionalnu saradnju mladih (Regional Youth Cooperation Office)

RYCO

Sjedište je u Tirani sa lokalnim podružnicama u svim glavnim gradovima širom regije (Podgorica, Sarajevo, Skoplje, Priština, Beograd). 

Kancelarija za regionalnu saradnju mladih (RYCO) je institucionalni mehanizam koji nezavisno funkcionira, a osnovali su ga učesnici Zapadnog Balkana 6 (ZB 6): Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo*, Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Srbija.

Sjedište je u Tirani sa lokalnim podružnicama u svim glavnim gradovima širom regije (Podgorica, Sarajevo, Skoplje, Priština, Beograd). 

RYCO financiraju vlade regije, a podržavaju ga EU i drugi donatori.

Podržavamo sjajne ideje! Promoviramo pomirenje, povjerenje, saradnju i dijalog na zapadnom Balkanu podržavajući i finansirajući projekte koji okupljaju mlade u regionu.

Pozivi za dodjelu granta se raspisuju u februaru.

Organizacije civilnog društva (uglavnom organizacije mladih, ali i ostale su dobrodošle) i srednje škole iz svih šest ugovornih strana RYCO: Albanije, BiH, Kosova *, Crne Gore, sjeverne Makedonije i Srbije.

Svi zainteresovani prijavljuju se preko web stranice institucije: http://rycowb.org

Kontakt podaci

Imate ideju? Kontaktirajte nas na info@itsopen.info

Najveće zadovoljstvo i nagrada bilo je zadovoljstvo učesnika kada su čuli da je prihvaćen još jedan projekat sa istom školom i da će imati priliku putovati i družiti se. Smatram da smo uspjeli, ohrabrili smo studente koji su željeli da se upoznaju i prihvate drugo i različito.

RYCO
Albin Softić, Tešanj
This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.