Marie Sklodowska-Curie akcije

MARIE SKŁODOWSKA-CURIE ACTIONS

MCA

Program je implementiran iz Brisela, no svaka zemlja ima svog nacionalnog predstavnika, kontakt osobu. Za Bosnu i Hercegovinu to je 

Bosnia And Herzegovina’s NCP

Person of contact: Nina Begovic

Function(s): Inclusive, innovative and reflective societies , Science with and for Society

Organisation

University of Sarajevo

Obala Kulina Bana 7/II – 71000 Sarajevo | Bosnia And Herzegovina

Tel: 38733565119 – Fax: 38733203291

Website: http://www.ncp.ba

Akcije Marie Skłodowska-Curie podržavaju istraživače u svim fazama njihove karijere, bez obzira na dob i nacionalnost. Istraživači koji rade u svim disciplinama imaju pravo na finansiranje. MSCA također podržava saradnju između industrije i akademske zajednice i inovativno osposobljavanje za poboljšanje zapošljivosti i razvoj karijere.

Da biste dobili sredstva, vi i / ili vaša organizacija morate se prijaviti na otvoreni poziv. Ovdje su navedeni, zajedno sa rokom za prijavu:

https://ec.europa.eu/research/mariecurieactions/actions/get-funding_en

  • Samostalni istraživači zajedno sa organizacijama domaćinima prijavljuju se za individualne stipendije (IF)
  • Međunarodne mreže istraživačkih organizacija iz akademskog i neakademskog sektora prijavljuju se za vođenje istraživačkih mreža (ITN) i razmjene osoblja (RISE)
  • Organizacije koje finansiraju ili upravljaju doktorskim programima ili programima stipendija prijavljuju se za programe sufinansiranja (COFUND)
  • Svaka organizacija koja može organizirati javni događaj za promociju nauke i istraživanja može se prijaviti za Europsku noć istraživača (NOĆ)

Više na: https://ec.europa.eu/research/mariecurieactions/how-to/apply_en

Kontakt podaci

Imate ideju? Kontaktirajte nas na info@itsopen.info

Najveće zadovoljstvo i nagrada bilo je zadovoljstvo učesnika kada su čuli da je prihvaćen još jedan projekat sa istom školom i da će imati priliku putovati i družiti se. Smatram da smo uspjeli, ohrabrili smo studente koji su željeli da se upoznaju i prihvate drugo i različito.

RYCO
Albin Softić, Tešanj
This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.