Francuski institut u Bosni i Hercegovini

Stipendije Francuskog instituta u Bosni i Hercegovini

Campus France

Instituti se nalaze pri Ambasadi Francuske. Francuski institut BiH se nalazi u Sarajevu. Pored glavnog sjedišta Instituta u Sarajevu, raspolaže sa još dva svoja centra u Banja Luci i Mostaru.

Francuski institut u Bosni i Hercegovini predstavlja glavnu platformu za dijalog između Francuske i Bosne i Hercegovine u oblasti kulture i znanja. Misija mu je širenje francuskog jezika i kulture na prostoru cijele države.

U svakom od ova 3 grada, u Sarajevu, Banja Luci i Mostaru, Francuski institut nudi kurseve francuskog jezika, organizuje kulturne aktivnosti, te nudi usluge biblioteke. Svake godine blizu 500 polaznika svih nivoa i svih uzrasta koriste ove kurseve.

Pored promocije francuskog jezika i kulture, Direktor Francuskog instituta u Bosni i Hercegovini, u svojstvu Savjetnika za naučnu i kulturnu saradnju Ambasade Francuske, koordinira projekte univerzitetske, naučne i tehničke saradnje.

Francuski institut u Bosni i Hercegovini takođe je informativni centar za studente koji žele da nastave svoje visoko obrazovanje u Francuskoj.  Putem svojih kancelarija Campus France, daje upute vezano za studije i stipendije.

Studirate, namjeravate studirati ili ste mladi profesionalac iz Bosne i Hercegovine ? Uredi Campus France u Sarajevu, Banja Luci i Mostaru su vam na usluzi i vaš su sagovornik za sva pitanja i radnje vezane za vašu mobilnost.

U našim uredima Campus France imate pristup informacijama o francuskim univerzitetima i visokim školama, smjerovima, nivoima i
uslovima studiranja, kao i o prijemu i upisnim procedurama. Imate priliku susresti se sa osobom koja će saslušati vaš projekat i pružiti vam odgovarajuće savjete, pomoći vam u pripremanju
vaše kandidature i u svim administrativnim procedurama. U našim Uredima imate priliku saznati o stipendijama na koje možete aplicirati za ostvarenje svog studijskog projekta.

https://institutfrancais.ba/bs/category/studirati-u-francuskoj-bs/

Program stipendiranja je namijenjen za maturante (koji tek upisuju diplomski studij), diplomante (koji upisuju master) i mastere koji žele upisati doktorski studij.

https://institutfrancais.ba/bs/category/studirati-u-francuskoj-bs/

Prijavljujete se na otvorene pozive na https://institutfrancais.ba/bs/

Kontakt podaci

 •           Sarajevo : Tina Ujevića 8 – 71000 Sarajevo
  Radno vrijeme : ponedjeljak-četvrtak, od 9h00 do12h00
  Kontakt: campusfrancesarajevo@campusfrance.org | + 387 (0) 33 586 230

   

            Banja Luka : Jevrejska 30 – 78000 Banja Luka
  Radno vrijeme : ponedjeljak – petak, od 9h00 do 15h00
  KontaKt : banjaluka@institutfrancais.ba | + 387 (0) 51 219 238

   

            Mostar : Kalajdžića 1(Cernica) – 88104 Mostar
  Radno vrijeme : ponedjeljak – četvrtak, od 9h00 do 14h00
  Kontakt : mostar@institutfrancais.ba | + 387 (0) 36 558 845

Imate ideju? Kontaktirajte nas na info@itsopen.info

Najveće zadovoljstvo i nagrada bilo je zadovoljstvo učesnika kada su čuli da je prihvaćen još jedan projekat sa istom školom i da će imati priliku putovati i družiti se. Smatram da smo uspjeli, ohrabrili smo studente koji su željeli da se upoznaju i prihvate drugo i različito.

RYCO
Albin Softić, Tešanj
This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.