Erasmus Mundus zajednički master studij

Erasmus Mundus zajednički master studij

EMJMD

S obzirom da student studira na više od 2 univerziteta, lokacija je uglavnom širom Evrope. 

Zajednički master studij Erasmus Mundus (EMJMD) prestižan je integrirani međunarodni studijski program, koji zajednički vodi međunarodni konzorcij institucija visokog obrazovanja.

Iz EMJMD-a se najboljim studentima među prijavljenima u okviru godišnjih krugova odabira dodjeljuju stipendije koje finansira EU.

Nastava se mora održavati u najmanje dvije države koje sudjeluju u Programu. Dio nastave može se održavati i u partnerskoj državi ako je uključena ustanova iz partnerske države.

EMJMD je studijski program koji nosi 60, 90 ili 120 ECTS bodova. U skladu s tim program traje najmanje 12 i najviše 24 mjeseca.

Nakon uspješnog završetka studijskog programa dodjeljuje se diploma združenog studija (jedna diploma koja se izdaje u ime najmanje dvije ustanove visokog obrazovanja iz konzorcija EMJMD-a) ili više diploma (najmanje dvije diplome koje izdaju dvije ustanove visokog obrazovanja iz konzorcija).

Kako biste doznali hoće li diploma EMJDM-a biti prepoznata u određenoj zemlji, obratite se odgovarajućim nadležnim tijelima sa službenim nazivom studija.

Detalji prijave su dati u internetskom katalogu EMJMD: https://eacea.ec.europa.eu/erasmus-plus/library/scholarships-catalogue_en. 

Novi niz odabranih EMJMD-a svako se ljeto dodaje na popis.

Većina konzorcija zahtijeva da se prijave dostave u razdoblju od oktobra do januara za programe koji počinju sljedeće akademske godine.

Mogu se prijaviti studenti na razini bachelor studija iz cijelog svijeta.

Morate imati diplomu bachelor studija ili dokazati da imate priznat istovjetan stepen obrazovanja u skladu s nacionalnim zakonodavstvom i praksom u zemljama koje dodjeljuju akademske stupnjeve.

Ako ste već primali stipendiju EMJMD-a, ne možete biti kandidat za novu stipendiju EMJMD-a. Ne možete se koristiti drugim programom stipendija koji finansira EU dok primate stipendiju EMJMD-a.

Studenti bi trebali proučiti internetski katalog EMJMD-a te od konzorcija koji organizira master studij zatražiti dodatne informacije o kolegijima i načinima prijave.

Novi niz odabranih EMJMD-a svako se ljeto dodaje na popis. Većina konzorcija zahtijeva da se prijave dostave u razdoblju od oktobra do januara za programe koji počinju sljedeće akademske godine.

Kontakt podaci

Imate ideju? Kontaktirajte nas na info@itsopen.info

Najveće zadovoljstvo i nagrada bilo je zadovoljstvo učesnika kada su čuli da je prihvaćen još jedan projekat sa istom školom i da će imati priliku putovati i družiti se. Smatram da smo uspjeli, ohrabrili smo studente koji su željeli da se upoznaju i prihvate drugo i različito.

RYCO
Albin Softić, Tešanj
This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.