Online sesija – predstavljanje govornika

Naša prva sesija se održava 15. februara 2021. godine, s početkom u 12:00 sati. Pristup online sesiji će biti obezbijeđen preko ove platforme.

Pored predstavljanja projekta, imamo čast da online ugostimo kolegu iz Evropske komisije, g. Alberta Sesé Ballarta, službenika za politike zadužen za zapadni Balkan u Generalnom direktoratu za obrazovanje, mlade, sport i kulturu.

G. Ballart je glavni kontakt za godišnji ministarski događaj za obrazovanje i osposobljavanje na zapadnom Balkanu. Generalnoj direkciji za obrazovanje pridružio se 2017. godine. Prije toga radio je u Izvršnoj agenciji za obrazovanje, kulturu i audiovizualnu politiku Europske komisije, baveći se akcijom izgradnje kapaciteta u visokom obrazovanju (CBHE).

Privatno, iskoristio je mogućnost međunarodne razmjene na Univerzitetu Kings College u Londonu, u akademskoj 2017/2018. godini.

G. Ballart će nam govoriti o Erasmus+ programu, prednostima programa, izazovima koje nam je donijela pandemija korona virusa, te šta nas očekuje u novom programskom Erasmus+ paketu 2021-2027.

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.